Geschiedenis

In 2016 zijn de eerste plannen ontstaan om een duurzame bedrijfsmatige rundvleesproductie op te zetten in het Westerkwartier. Uit verschillende hoeken was er vraag naar een kortere, duurzamere en eerlijke rundvleesketen. De (melk)veehouders, natuurbeheerders, slachterij en Gebiedscoöperatie Westerkwartier zagen dit wel zitten. De samenwerking tussen deze partijen is cruciaal om het plan te laten slagen.

Na enkele bijeenkomsten met een groot aantal betrokkenen, is ervoor gekozen om met een kleine werkgroep het project te ontwikkelen. Zo werd op 29 maart 2019 de Natuurvleescoöperatie Westerkwartier een feit en staat deze ook geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

De oprichters presenteren met trots de Natuurvleescoöperatie Westerkwartier, oftewel een goed leven in het Westerkwartier, veevoer uit eigen regio, transparant en veilig, sociaal inclusief, dier- en milieuvriendelijk, maar bovenal Puur Gronings kwaliteitsvlees.